GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ ALANINDA UZMANLAŞAN ÜNİVERSİTE MİSYONUNA SAHİP OLAN ÜNİVERSİTEMİZDE ÜZÜM POSASINDAN BİYOTEKNOLOJİK ÇALIŞMALARLA YEREL BOZADAN İZOLE EDİLEN MAYA KULLANILARAK YÜKSEK DEĞERLİ TEK HÜCRE YAĞI ÜRETİLDİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi akademisyenleri, üzüm posası ve yerel boza mayasını kullanarak biyoteknolojik çalışmalarla zeytinyağı ve balık yağı ile rekabet edebilecek, yüksek katma değerli “tek hücre yağı” üretti. İçeriğindeki antikanserojen biyoaktif bileşiklere dikkat çeken ve tarım arazisine ihtiyaç duymadan laboratuvar koşullarında üretilen bu yağ gıda endüstrisinde önemli bir aşama niteliğinde değerli bir çözüm sunuyor. Dünya […]