Sinemanın etkileyici anlatım gücü ile gastronominin derin kültürel köklerini birleştirerek, Türkiye’nin zengin mirasını uluslararası alana taşıyan öncü bir platform olan Uluslararası Gastronomi Film Festivali (UGFF), 2026 yılında gerçekleştireceği etkinliklerde gastronomi ve sinema odaklı temalara odaklanacak. Gerçekleştireceği etkinliklerle ortak aklın, mirasın ve evrensel bir dilin hikayesini aktarmayı planlayan Uluslararası Gastronomi Film Festivali (UGFF), bir tabağın, bir yemeğin ya da tarımın ardındaki hikâyeleri; sinema ile görünür kılmayı hedefliyor. Uluslararası Gastronomi Film Festivali (UGFF) Kurucu Direktörü Gülper Ergün, “UGFF olarak yalnızca filmleri göstermekle kalmıyoruz. Katılımcılarımızı gıda aracılığıyla küresel bir farkındalık yaratmaya ve dünyamızı ortak bir sofra etrafında buluşturmaya davet ediyoruz.” dedi. UGFF, Türkiye’nin Gastronomi ve Sinemanın Kalbi Haziran’da İkinci Kez Atacak yazısı ilk önce Sanat Okur üzerinde ortaya çıktı.